بدنه لپ تاپ یه قهرمانه (طراحی بدنه لپ تاپ ها)
شاید کمتر جایی به این موارد پرداخته باشند که کلیات اصلی در انتخاب یک لپتاپ چیست؟ همیشه به نوع سخت افزارها از جمله پردازندهها، رم کامپیوتر و …. اشاره شده است، ولی در کنار همه این اطلاعات شما باید به یک شناخت کلی از بدنه و اطلاعاتی که در نگاه اول باید از لپتاپ به دست آورید نیز برسید، به این دلیل که در هنگام مواجه به این سری سوالات که بدنه این لپ تاپ از چه جنسی است؟ کارکرد لولا به چه شکل است؟ نوع صفحه کلید آن چیست؟ و… شاید به ذهنتان خطور کند بتوانید به پاسخ و جمعبندی درستی با خودتان برسید.
در قدم اول برای اینکه دستهبندی موردنظر خود را مشخص کنید لازم است بدانید که چه ابعاد و وزنی را برای لپتاپ میپسندید تا بر این اساس خود را از سردرگمی و تنوع زیاد خلاص کنید. همانطور که میدانید لپتاپها در ابعاد و وزن گوناگونی به تولید رسیدهاند که میتوان به سبکترین نوع از آنها یعنی الترابوکها توجهای ویژه داشت، الترابوک بروزترین طراحی در حال حاضر موجود در بازار است که هدف از ساخت آنها دستیابی به کالایی با قیمت کم و کارایی بالاست، قطر این لپتاپها معمولا کمتر از 20 میلیمتر است و از خیلی جهات نزدیک به مکبوکایر اپل میباشند.
اینک بعد از تعیین چهارچوب انتخابی خود نوبت به آن میرسد که به پارامترهای پر اهمیت ظاهری در لپتاپ بپردازیم و در این خصوص اولین پارامتر را به نوع جنس بدنه لپتاپ اختصاص داده ایم، پس با ما همراه باشید.
جنس بدنه
نوع جنس و استحکام بدنه تضمینی برای سلامت کلیه سختافزارهای داخلی بکار برده شده در لپتاپ است. معمولا جایگاه همه سخت افزارهای مهم از جمله مادربورد، پردازنده، فن و…. در قسمت پایینی بدنه قرار دارد و برای حفاظت از آنها باید به نوع و استحکام جنس دقت نظر داشت. لازم است بدانید که همه برندها سعی بر این داشته اند که موقعیت قرارگیری سخت افزارها بگونهای باشند که کمترین میزان آسیب را برای هر قطعه بدنبال داشته باشد.
بطور کلی باید گفت بدنه لپتاپ از جنس آلومینیوم و پلاستیک فشرده بصورت ترکیبی ساخته میشوند که جنس پلاستیک به نسبت آلومینیوم از مقاومت و انتقال گرمای پایین-تری برخوردار است علاوه بر آن آلومینیوم با مزیت هایی که به نسبت پلاستیک دارد جلوه بسیار زیبایی هم به لپتاپ میبخشد، حتی در بعضی طراحیها برای ایجاد ظاهری زیباتر از برسکاری و پرداخت استفاده میکنند که علاوه بر زیبایی از جذب بالای اثر انگشت و چربی جلوگیری میکند و باعث میشود لک کمتری در هنگام استفاده از لپتاپ بر بدنه آن باقی بماند.
صفحه کلید
با توجه به کاربری خود مشخص کنید که چه نوع کیبوردی برای شما مناسب است.
کیبوردهای کامل شامل 104 کلید هستند که در نوع دیگری از صفحه کلید با نام کیبوردهای تنکیلس (Tenkeyless) تعداد این کلیدها به 83 رسیده است، مقدار اختلاف موجود در این دو نوع صفحه کلید به خاطر عدم وجود صفحه کلید اعداد (Numeric keypad) است که در قسمت سمت راست صفحه کلیدهای کامل قرار دارند. اگر شغل و حرفه شما به صورتی است که مانند حسابداران از صفحه کلید اعداد زیاد استفاده می برید حتما لپ تاپی را انتخاب کنید که مجهز به صفحه کلید کامل است تا کار را برای شما آسان تر کند.
صفحهکلیدها بر اساس نوع ساخت بطور عمده در دو دسته معمولی و مکانیکی جای می-گیرند. در دسته معمولی کارکرد کلیدها پیچیده نیست و تنها نکتهای که در هنگام خرید لپ-تاپ با این نوع صفحه کلید باید بدان توجه کرد این است که چک کنید همه کلیدها نرم و یکدست باشند.
در نوع صفحه کلید مکانیکی عملکرد این کلیدها توسط سوئیچ انجام میشود که با اندک فشاری سوئیچ دو قسمت به یکدیگر متصل میشوند و سیگنال دستورات ارسال میشود و همین امر موجب می گردد عملکرد سریع تری را به نسبت دسته معمولی تجربه کنیم که علاوه بر سرعت بیشتر، این دسته عمر و قیمت بالاتری نیز دارد.
بعضی صفحهکلیدها دارای نور پسزمینه BackLit هستند. نور پسزمینه، مخصوصا نورهای هفت رنگ RGB جلوه زیبایی به کیبورد میبخشد که علاوه بر زیبایی تجربه تایپ راحتی نیز برای شما فراهم میآورد. همچنین در شاسی بعضی از لپتاپها نیز از نورهای هفت رنگ RGB استفاده میشود که جلوه محصور کنندهای را به پیکره لپتاپ میبخشد. اگر این طراحی طبق علائق شماست حتما در هنگام خرید لپتاپ به این ویژگی طراحی بدنه توجه نمایید.
تاچ پد لپ تاپ
شاید مثل بقیه گزینههای نام برده، تاچپد (Touchpad)هم از دید اکثریت عموم در هنگام خرید لپتاپ دور بماند. علاوه بر تمامی موارد حائز اهمیت باید به کارکرد و بهرهوری تاچ پد لپتاپ نیز توجه نمایید که نوع تکنولوژی، جنس و ابعاد تاچ پد به چه صورت است.
تاچپد یا ترکپد (trackpad) یک صفحه حسگر لمسی مسطح است که موقعیت و نوع حرکت انگشت شما را به موقعیت اشارهگر در صفحهنمایش تبدیل میکند. تاچپدهای تعبیه شده بر لپتاپها جایگزین موسهای فیزیکی است.
بیشتر تاچپدها از نوع Capactive touch که همان فناوری صفحات لمسیاند، مجهزاند. شاید تنها ایرادی که از این نوع تکنولوژی میتوان گرفت، به هنگامی است که دستکش در دست دارید یا پوششی که مانع انتقال گرما از دست به صفحه میشود، تنها در این مواقع است که شناسایی حرکت لمس دست شما کمی به مشکل برمیخورد. جنس تاچپدها برحسب قیمت متفاوت است که در سریهای ارزانتر معمولا صفحه تاچپد از جنس بدنه لپتاپ پیروی میکند و در مدلهای گرانتر این تاچپد از شیشه ساخته شده است که از دقت و لمس بهتری به نسبت گزینه اول برخوردار است. ابعاد و اندازه تاچپد نیز گزینهای است که به شما کمک زیادی در انجام امور روزمرهتان میکند، زیرا کمتر موقعیتی پیش میآید که خواسته باشید از موسهای مجزا استفاده کنید، تاچ پدها با ابعاد بزرگتر به شما کمک میکند فضای حرکتی بیشتری داشته باشید.
مولتی تاچ پد نوعی از تاچ پد است که اگر بهطور همزمان دو نقطه مختلف در آن لمس شود، تاچ پد لپتاپ به هر دو آنها عکسالعمل نشان میدهد.
لولای لپ تاپ
لولا قسمت بالا و پایین لپتاپ را به یکدیگر متصل میکند که وظیفه باز و بسته کردن درب لپتاپ نیز بر عهده آنهاست به همین دلیل فشار و وزن زیادی را متحمل میشوند و جز قطعات پر استهلاک بشمار میرود، بر این اساس کیفیت آنها بسیار مهم است.
لولاها مدلهای مختلفی دارند، گاهی بطور کامل در درون بدنه یا در فضای بیرونی قرار میگیرند، در بیشتر لپتاپها لولاها برای محافظت بیشتر و جلوه ظاهری بهتر با پوشش پلاستیکی محصور شدهاند.
جنس این نوع لولاها ، ترکیبی از فلزات و آلیاژهای متفاوت است که بصورت یک پارچه یا دو تیکه در لپتاپها بکار میروند.
میتوان لولای لپتاپ را بطور کلی به سه دسته تقسیم کرد، در دسته اول که اصطلاحا به آنها هولدر HOLDER گفته میشود که معمولا در این مدل لولا و نگهدارنده به صورت پیوسته یا یکپارچه در لپتاپها مورد استفاده قرار میگیرند و به همین علت خرابی کمتری بدنبال دارند. دسته دوم لولا و هولدر جدا و بصورت مستقل از یکدیگر هستند، در این مدل به قسمتی که کمک به باز وبسته شدن در لپتاپ میکند لولا یا HINGE گفته میشود و به قسمت نگهدارنده صفحه نمایش نگهدارنده یا HOLDERمیگویند، در این مدل خرابی و شکستگی در بدنه و جای پیچها بیشتر دیده شده است. در نهایت دسته سوم لولایی که فاقد قسمت هولدر اند، که معمولا در سری لپتاپهایی که هولدر جزیی از قاب پشتی آنهاست بکار برده میشوند که در این نوع لولا فقط قسمت کفی لپتاپ را به قسمت نمایشگر لپتاپ وصل میکند. ضخامت و نوع آلیاژ استفاده شده در ساخت لولا با توجه به طراحی و نوع آن دستگاه متفاوت است.
گاهی ضربه و فشار بیش از حد به بدنه یا باز شدن بیش از حدمجاز درب لپتاپ باعث شکستن پایه لولا میشود. معمولا لپتاپ با زاویه درجات گوناگونی از لولا در بازار به چشم میخورد که میتوان بطور کلی درجات قرارگیری نمایشگر به نسبت صفحهکلید را به سه دسته تقسیم بندی کرد، لولایی با زاویه کمتر از 120 درجه، کمتر از 180 درجه و در آخر 360 درجه کامل که در برخی لپتاپها نیز تعبیه شده است. حتما در هنگام خرید لپتاپ از حداکثر درجه باز شدن لولاها مطلع شوید.
سخن آخر
در پایان باید بگوییم تمامی مطالب فوق در وهله اول برای پاسخگویی به سوالات ایجاد شده شما کاربران عزیز و همچنین در جهت بالا بردن اطلاعات شما گردآوری و تولید شده است، تا توانسته باشیم در یک قالب کلی به این موضوع پرداخته باشیم که با بررسی پارامترهایی نظیر جنس بدنه، نوع لولا، صفحه کلید و یا تاچ پد لپ تاپ در هنگام خرید از انتخاب خود اطمینان بیشتری داشته باشید و در نهایت این تصمیم گیری لبخند رضایتی بر لبتان نقش ببند.
نویسنده : مها صفدری
مها در رابطه با رشته تحصیلیش به موضوعات دیجیتال و فن آوری علاقه مند شد و الان با روش های ساده تری سعی کرده به دیگران کمک کنه تا بتونند در این زمینه اطلاعات خودشون بالا ببرند و اگر خریدی دارند راحت تر تصمیمگیری کنند، درسته در این زمینه به تحصیلات تکمیلی نپرداخته ولی سعی کرده با تحصیلات روان شناسی که داره بیشتر مخاطب درک کنه و دغدغه هاشون بفهمه و کمکشون کنه.