- نقد و بررسی
- مشخصات
- نظرات کاربران
- برچسب ها
تمام هدف ایسوس از درست کردن سری ZenBook Pro برآورده کردن نیاز یک سری از افراد که اغلب به عنوان سازندگان مدیا شناخته میشوند, میباشد. امروز ما میخواهیم طراحی و مشخصات ASUS ZenBook Pro 15 UX535 را مورد بررسی قرار بدهیم.
با نگاهی به مشخصات این لپ تاپ, میتوان آن را یک رقیب سرسخت برای HP Envy 15 (15ep0000) دید. این در حالیست که HP سعی کرده که همه چیز, از جمله عملکرد, کیفیت صفحه نمایش و عمر باتری را به بهترین شکل ممکن کنار هم قرار دهد, ولی ایسوس عملکرد متفاوتی نسبت به HP دارد. این شرکت که اخیراً به عنوان مبتکرترین تولیدکننده لپ تاپ شناخته میشود، تقریباً تمام ایدههای خود را در این لپ تاپ به کار برده است.
برای مثال از لولای ErgoLift شروع میکنیم که با بالا آوردن قسمت پشتی لپ تاپ هم باعث فضای تنفس بیشتر و هم ارگونومی بهتر میشود. بعد از آن به سمت ScreenPad میرویم که در حال حاضر یکی از ویژگیهای اصلی این دستگاه خلاقانه است.
اقلام همراه لپ تاپ
در جعبه آن یک آداپتور 150 واتی, چند دفترچه راهنمای کاغذی و یک کاور چرمی وجود دارد.
طراحی و ساخت
جای تعجب نیست که با کیفیت ساخت عالی روبرو هستیم. شاسی این لپ تاپ تماماً از آلومینیوم ساخته شده و استحکام بسیار خوبی دارد. وزن این دستگاه 1.8 کیلوگرم است, این در حالیست که قطر آن در بیشترین قسمت 18 میلیمتر است.
همانطور که گفتیم این دستگاه مجهز به لولای ErgoLift است. بر اساس دادههای ایسوس, این پایه لپ تاپ را با زاویه 3 درجه بالا میبرد. به زبان ساده میتوان گفت که در واقع یک انگشت را به راحتی میتوان زیر آن قرار داد. این موضوع به خنک تر ماندن دستگاه کمک بسیار میکند. حاشیه صفحه نمایش بسیار باریک است و در قسمت بالای حاشیه یک دوربین HD جفت شده با یک سنسور IR قرار دارد.
خوشبختانه کار با صفحه کلید بسیار راحت است. کلیدهای کیبورد به صورت کلیکی کار میکنند و حرکت رو به پایین آنها به طور دقیق 1.35 میلیمتر است. علاوه بر آن ایسوس بخش NumberPad را به صفحه کلید اضافه کرده و دکمه پاور را در قسمت بالا سمت راست کیبورد قرار داده است. متاسفانه این لپ تاب فاقد حسگر اثر انگشت میباشد.
شبیه تاچ پد آن را در هیچ جای دیگری نمیتوان پیدا کرد. در واقع آنقدر این تاچ پد پیشرفته است که دیگر حتی با آن تاچ پد هم نمیگویند و نام آن را ScreenPad گذاشتهاند. این اسکرین پد نسبتا به اندازه یک موبایل 5.6 اینچی است.
ایسوس با ارائه یک تجربه چند وظیفه ای بهتر میخواهد بهره وری را نیز افزایش دهد. علاوه بر استفاده از ScreenPad به عنوان میانبر برای نرم افزارهای خاص, میتوان به عنوان یک نمایشگر دوم نیز از آن استفاده کرد. این اسکرین پد توسط یک پوشش شیشه ای محافظت میشود که عملکرد روانی دارد.
صحبت درباره تاچپد کافیست و حالا بیایید لپ تاپ را وارانه کنیم و به پنل پایین بپردازیم که در آنجا شیارهایی برای بلندگو و تهویه هوا وجود دارد. همانند ZenBook Pro Duo 15 OLED این لپ تاپ هم 4 عدد خروجی هوای گرم دارد.
درگاههای ورودی خروجی
در سمت چپ لپ تاپ میتوانید یک پورت USB Type-A 3.2 (Gen.1) , یک رابط HDMI 2.0 و همچنین یک کارت خوان SD پیدا کنید. اگر دستگاه را بچرخانید یک پورت شارژ, جک صدا و یک Thunderbolt 3 خواهید دید.
گزینههای ارتقا و تعمیر
برای جدا کردن قطعات این لپ تاپ اول باید 11 پیچ را باز کنید. بعد از آن پایههای لاستیکی را باید بردارید تا دو پیچ دیگر آنجا پیدا کنید. بعد از آن به راحتی میتوانید پنل را جدا کنید.
خوشبختانه ایسوس بزرگترین باتری موجود, با ظرفیت 96 وات سایت را برای این لپ تاپ گذاشته است.
متاسفانه حافظه رم روی مادربرد لحیم شده است و هیچ گزینه ارتقایی برای حافظه وجود ندارد و سازنده این دستگاه را با 8 یا 16 گیگابایت حافظه دو کاناله عرضه میکند. اما برای حافظه داخلی یک اسلات M.2 PCIe x4 وجود دارد.
سه لوله خنک کننده برای این دستگاه دیده میشود که دو لوله آن به صورت اشتراکی برای پردازنده مرکزی و گرافیک و یک لوله برای حافظه گرافیکی وجود دارد.
کیفیت صفحه نمایش
نمایشگر اصلی ASUS ZenBook Pro 15 UX535 دارای صفحه نمایش لمسی UHD OLED با شماره مدل Samsung ATNA56WR14-0 (SDC4143) است. قطر آن 15.6 اینچ و وضوح آن 2160 × 3840 مگاپیکسل میباشد. علاوه بر این نسبت صفحه نمایش 16:9 و تراکم پیکسلی آن نیز 282ppi است. وقتی از فاصله 30 سانتیمتری به آن نگاه کنید, میتوان صفحه نمایش را به اصطلاح رتینا در نظر گرفت (از این فاصله، چشم انسان نمیتواند تک تک پیکسلها را ببیند).
نمایشگر دوم (ScreenPad) با پنل IPS با شماره مدل Toshiba TSB8888 عرضه میشود. قطر آن 5.6 اینچ و وضوح آن 1080 × 2160 مگاپیکسل است و تراکم پیکسلی آن 431ppi میباشد.
هر دو صفحه نمایش زاویه دید خوبی دارند و آنها را در زاویه 45 درجه ارزیابی کردیم.
حداکثر روشنایی اندازه گیری شده نمایشگر اصلی 435 نیت است, اما این موضوع به تصویر نمایش داده شده روی نمایشگر بستگی دارد. هنگامی که کل قسمت پنل سفید است، حداکثر روشنایی به 337 نیت کاهش مییابد. دمای رنگ صفحه نمایش در حداکثر روشنایی 6530K است که تقریبا با دمای بهینه 6500K مطابقت دارد.
در نمودار زیر استانداردهای رنگی sRGB , Adobe RGB , DCI-P3 و Rec.2020 وجود دارد. نقطه چین زرد رنگ نشان دهنده مقدار رنگ پوشش دهنده لپ تاپ ASUS ZenBook Pro 15 UX535 است.
این صفحه نمایش 100 درصد sRGB و همچنین 100 درصد DCI-P3 را پوشش میدهد که باعث نمایش تصاویر پر جنب و جوش میشود.
دقت صفحه نمایش را با 24 رنگ رایج مانند پوست روشن و تیره انسان، آسمان آبی، چمن سبز، نارنجی و غیره آزمایش کردیم. در نمودار زیر میتوانید امتیازات ASUS ZenBook Pro 15 UX535 را بررسی کنید
لرزش تصویر (PWM)
PWM ساده ترین روش برای کنترل نور صفحه نمایش است که اگر در صفحه نمایشی از آن استفاده شود, آن صفحه نمایش برای سلامت چشم مناسب نیست. صفحه نمایش اصلی ASUS ZenBook Pro 15 UX535 با فرکانس بسیار پایین تا 90 نیت از PWM استفاده میکنیم. بعد از 90 نیت نویز خیلی کمی را ثبت کردیم که در واقع بعد از 90 نیت آسیبی به چشم نخواهد زد.
صدای اسپیکر
اسپیکرهای ASUS ZenBook Pro 15 UX535 صدایی بسیار با کیفیت تولید میکنند. این اسپیکرها در تمام طیفهای فرکانس کاملا بدون انحراف اند.
عمر باتری
اکنون گزینه عملکرد بهتر را در ویندوز روشن میکنیم و روشنایی را روی 120 نیت قرار میدهیم. همچنین تمام نرم افزارها بغیر از نرم افزاری که با آن تست را انجام میدهیم, میبندیم. باتری 96 وات ساعتی این لپ تاپ 9 ساعت و نیم برای وب گردی و 8 ساعت و 57 دقیقه پخش ویدیو دوام آورد.
گزینه های پردازنده
در این مدل لپ تاپ 3 گزینه برای انتخاب دارید که تفاوت آنها عمدتا در تعداد هسته آنهاست. Core i5-10300H, Core i7-10750H, Core i7-10870H
گزینههای گرافیک
از سوی دیگر، کارتهای گرافیکی که میتوانید انتخاب کنید شامل GeForce GTX 1650 Max-Q و GTX 1650 Ti Max-Q است.
تست در بازی
دما در استفاده حداکثری از CPU
در این تست از 100 درصد ظرفیت پردازنده استفاده میکنیم تا بتوانیم فرکانس و دمای چیپست را بررسی کنیم. ستون اول واکنش کامپیوتر به بار کوتاه (2-10 ثانیه) را نشان میدهد، ستون دوم یک کار جدی را شبیهسازی میکند (بین 15 تا 30 ثانیه)، و ستون سوم نشاندهنده خوبی از عملکرد لپتاپ برای بارهای طولانی مانند رندر فیلم است.
ZenBook Pro 15 UX535 با وجود کار کردن با دمای پایین نسبتا فرکانس آن نیز پایین بود. از طرف دیگر سرعت فن آن نیز پایین و باعث بی صدا کار کردن فن شده بود.
در هنگام بازی کردن
سیاست دمای پایین به پردازنده گرافیک هم منتقل شده برای این که هرگز از 64 درجه سانتیگراد دمای آن بالاتر نرفت. گفتنیست که مانند پردازنده, فرکانس گرافیک نیز نسبتا پایین بود.
راحتی در هنگام کار کردن
جالب اینجاست که کل صفحه کلید بسیار گرم بود و داغترین نقطه آن حدود 41 درجه سانتیگراد بود. صدای فن زیاد نبود ولی تحت بار ترکیبی به وضوح قابل شنیدن بود.
جمع بندی
لپ تاپی که برای سازندگان مدیا ساخته شده. "خلاقیت خود را در هر کجا بیان کنید" این شعاری است که ایسوس در مورد ZenBook Pro 15 UX535 خود در صفحه رسمی خود میگوید. ابزارهای شما نمیتواند خلاقیت شما را زیاد کنند ولی میتواند به شما اجازه دهند خلاقیتهای خود را راحت تر به تصویر بکشید و ZenBook Pro 15 قطعا چنین دستگاهی است که طیف گسترده ای از عملکرد را ارائه میدهد. اگر برای کاربردهای خیلی سنگین نمیخواهید از این لپ تاپ استفاده کنید میتوانید پردازنده Core i5-10300H را انتخاب کنید. با این حال اگر این چنین نیست Core i7-10870H با دو برابر تعداد هسته بسیار مفید خواهد بود.
اما آنچه که مهم است این است که بغیر از کانفیگ چه امکانات دیگری لپ تاپ به شما میدهد. چرا که این روزها حتی از لپ تاپهای بازی هم میشود برای کار استفاده کرد. در واقع سریهای ROG ایسوس مانند Zephyrus G15 GA503 و یا MSI GS66 Stealth بسیار زیبا و از لحاظ قدرت از ZenBook Pro 15 UX535 با گرافیک GTX 1650 Ti Max-Q بسیار قویتر هستند. با این حال چیزی که آنها ندارند یک صفحه نمایش OLED 4K است.
از ویژگیهای ASUS ZenBook Pro 15 UX535 میتوان به لمسی بودن, وضوح UHD , حداکثر روشنایی نسبتا بالا, زاویه دید زیاد و نسبت کنتراست استثنایی اشاره کرد. علاوه بر آن ما تحت تاثیر پوشش کامل sRGB و DCI-P3 آن قرار گرفتیم.
چیزی که برای ما عجیب بود عدم ارتقاء حافظه رم بود. از طرف دیگر ZenBook Pro دارای یک کانکتور Thunderbolt 3 و یک اسلات کارت SD نیز هست.
ظرفیت باتری آن 96 وات ساعت است که 9 ساعت و نیم وب گردی و 8 ساعت پخش ویدیو دوام میآورد. عمر باتری کم به نظر میآید اما با وجود نمایشگر UHD که یک کابوس برای باتری حساب میشود چشم گیر است.
در پایان باید بگوییم که ZenBook Pro 15 UX535 بیشتر برای زیبایی طراحی شده تا تولید محتوا. زیرا از نظر قدرت محاسبه نسبت به هم ردههای خود مثل Lenovo Legion 5 Pro خیلی ضعیفتر است.
نقاط ضعف
- حافظه رم لحیم شده
- استفاده پنل از PWM در روشنایی کمتر از 90 نیت
نقاط قوت
+ عمق تصویر و کنتراست عالی
+ صد درصد پوشش استاندارد DCI-P3
+ داراری اسکرین پد
+ عمر باتری مناسب
+ کیفیت ساخت خوب و بدنه مستحکم
+ Thunderbolt 3 و کارت حافظه SD
+ اسکن صورت IR